Cercetătorii au descoperit „particulele îngerilor”. Acestea sunt atât materie cât și antimaterie, în același timp

Lupul Dacic

O echipă de oameni de știință a găsit dovezi ale existenței unei particuleneobișnuite, care, în mod bizar, este și propria sa antiparticulă. A fost inițial teoretizată acum 80 de ani, dar acum pare a fi o realitate.

Constatările, publicate în revista Science, au fost efectuate de oameni de știință de la Universitatea Stanford din California. Ideea unei particule care are propria sa antiparticulă datează din 1937, când fizicianul italian Ettore Majorana (dispărut în mod misterios în 1938) a formulat prima teorie. Acesta susținea că în clasa fermionelor, care includ protoni, electroni și neutroni, unele particule ar trebui să aibă propriile lor antiparticule, cunoscute sub numele de particule Majorana.

O antiparticulă este o particulă care are aceeași masă ca particula obișnuită, dar o proprietate electrică sau magnetică opusă. În ceea ce priveșteparticulele subatomice, electronii, protonii sau neutronii, acestea au câte o antiparticulă. Antiparticulele au aceeași masă ca particulele respective, dar le sunt opuse în ceea ce privește sarcina…

View original post 209 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s